Vi bliver bedre og bedre til at sove

8. oktober 2018


Subwayen mod Downtown
Idag kunne vi sove helt til klokken 7, så det begynder da at ligne normale tilstande.

Vi fik badet og klædt os på og mødtes så med de kære unge menneske. Sabina er blevet snotforkølet 😖

Vi gik på gaden for at spise morgenmad. Det blev på The Morning Star Cafe2nd. Avenue, lige rundt om hjørnet. Det blev til omeletter og pandekager 😋 Og masser af god kaffe.

Vi er stadig hårdt plaget af tåge, så de høje bygninger med udsigt er et "no go" 😌 God vi ikke havde booket en masse hjemmefra. Det ville være spild af penge. Idag var det også køligt. 10 grader lavere end i går og vinden var også kold.

Vi gik den vante tur til Rockefeller......lavede billetterne om til tirsdag eftermiddag i stedet for tirsdag formiddag. For så kunne vi blive deroppe og se skumringen, solnedgangen og til sidst byen badet i lys.

Vi gik til Subwayen og løste billet. Vi har ikke købt et ugekort, som nogen anbefalede, for vi har ikke planer om at bruge den så meget, at det kan betale sig.

Stoppestedet skulle være World Trade Center/Downtown. Vi skulle besøge 9/11 Memorial / Ground Zero som ligger på Greenwich St. på Lower Manhattan. Det er stedet hvor man mindes alle dem, som mistede livet den satans dag - 9. september 2001. Dagen hvor hele verden ændrede sig.


Vi kom op fra subwayen og op i en kæmpe hvid hal, den mindede om maven på en hval.



Vi gik igennem hallen og ud til de to pools som er lavet så smukt på stedt hvor tvillingtårnene stod. Med alle navnene graveret hele vejen rundt i kanten ag bassinnerne. Der var helt stille, selv om der var mange mennesker. Ingen gik rundt og grinte eller fjollede. Alle var meget alvorlige og mange stod stille og græd. Det gav et meget stærkt indtryk og det virkede lige pludselig endnu mere ubegribeligt, det som skete. Det sugede i maven imens vi gik rundt om bassinerne og læste navnene. Hvis nogen af de omkomne havde fødselsdag var det sat roser ved deres navn. Endnu mere kuldegysning når man så det. Det var bare så bevægende og det kom så tæt på. Hele vejen rundt stod der bevæbnet politi. Og kom nogen til at røre kanten til bassinet hvor reddernes navne stod, kom der straks en og sagde at man skulle gå væk fra kanten - det var et mindested 💓
Et sted stod der et kvindenavn efterfulgt af "and her unborn baby" - puha....vi havde det altså underligt. Men er glad for at vi har fået set det.







Det nye tårn, One World Observatory, Amerikas højeste tårn, stod dækket i tågen. Ingen top at skue, lidt æv. Så vi skulle selvfølgelig heller ikke op i det.

One World dækket i tåge
Vi fik set det vi ville og forlod stille stedet.

Vi ville ha' været til Greenwich Village, men blev fanget lidt af en som solgte billetter til en sejltur på en time på East River. Ud til Statue Of Liberty, Ellis Island og under både Manhattan- og Brooklyn Bridge. Og så var der lige skylinen af Manhattan. 

Så vi hoppede på den......det var ikke det bedste valg vi gjorde dér. 😏
Der gik næsten 2 timer før vi sejlede ud, og det var koldt og blæsende. Godt vi havde købt nogle sweatshirt tilbage ved Ground Zero. Fine sweats med stars and stribes - vi er vel i USA 😂

Vi ventede og ventede....

Tossen underholdte sig selv....ha ha



Nå, men til trods for tågen fik vi da et fint view til Manhattan Bridge da vi sejlede under, det samme med Brooklyn Bridge

Manhattan Bridge

Brooklyn Bridge
Fremme ved " The Lady med stearinlyset", Frihedsgudinden, var vi fri af tågen og hun stod der rank og flot på Liberty Island. Men mindre end jeg havde forestillet mig, lige som vores turister synes om den Lille Havfrue.

Statuen på Liberty Island

Statue of Liberty
Men det var da flot at se. Ligeledes sejlede vi forbi Ellis Island. Øen hvor alle immigranter blev sat af og indskrevet.

Vi fik et nogenlunde kig til skylinen i tågen. Det kunne godt have været anderledes, hvis solen havde skinnet.



På tilbageturen sejlede vi med front mod Brooklyn og kom også forbi Staten Island og Governor Island.


I land igen og bussen kørte os retur til Finansdistriktet. Vi var hundesultne. Heldigt at der lige lå en Subway, så vi kunne få en sandwich.


Sulten blev stillet og vi skulle lige nå lidt mere. Klokken var blevet mange på grund af al den venten på sejlturen. Så da vi kiggede på uret var klokken 16. 

Vi gik nu ind i Finansdisktriktet og Wall Street og hilste på Charging Bull. Der var en sandt mylder af folk som ville fotograferes med dens store ..... i hænderne. Der sprang vi lige over - unødvendigt synes vi. Vi tog et par skud fra fronten af. 





Tiden var gået og vi var brugte for idag. Vi fandt metroen og tog retur til hotellet. Klokken var blevet mange og der var ikke mere i os for idag. Det er det samme hver aften....trætte af at gå så langt og de mange indtryk.

Håber Sabina er mere frisk i morgen, den lille snotnæse 😷




Ingen kommentarer:

Send en kommentar